Campament Jove

INFORMACIÓ IMPORTANT Degut a la pandèmia el funcionament del casal es pot veure alterar per les mesures de prevenció que el PROCICAT està preparant per a les activitats d’estiu. Després de l’experiència del juliol i l’agost de l’any passat encara no podem donar per tancada l’organització i programació del Casal.  Així doncs prengueu-vos aquestes línies com a orientatives, nosaltres ho anirem actualitzant quan tinguem més informació.

DESCARREGUEU ELS DOCUMENTS ORGANITZATIUS DELS CAMPAMENTS

L’arribada de l’estiu és un dels moments més importants per a l’esplai. Les activitats de vacances com les colònies i campaments, els casals, camps de treball, rutes i intercanvis.. ens permeten treballar aspectes de la vida quotidiana, convivència, fer amigues, descobriment de la natura, realització de nous projectes… són espais de creixement personal i educació en valors per als infants i joves que hi participen. Des de fa 50 anys el Club d’Esplai Bellvitge ofereix activitats educatives variades en el dia a dia dels infants i joves, i també en els períodes de vacances.

5 Raons per anar de colònies i campaments

  • Descansar i fer Salut
  • Estar lluny de la família
  • Aprendre a conviure
  • Deixar descansar als pares i les mares
  • Monitors i monitores, gent de confiança

Uns dies fora de casa

Els campaments són uns dies fora de casa, lluny de la família i de la rutina diària… I això és, en realitat, una oportunitat per créixer i aprendre del dia, de les companyes, de l’entorn. A més, dormirem en tendes de campanya grans amb lliteres: tota una experiència per als infants!

El contacte amb la natura i les activitats a l’aire lliure són molt necessàries després de tots aquests dies de pandèmia i restriccions. Així doncs aprofitarem l’entorn per desenvolupar totes les activitats: jocs al bosc, excursions per la muntanya, piragua, gimcanes i jocs de pistes, el tir amb arc, els banys a la piscina, la nit i els estels….

Una experiència inoblidable que de ben segur s’emportaran magnífics records i que us voldran explicar tan bon punt baixin de l’autocar!

I, com en totes les nostres activitats, preparem els campaments amb el màxim respecte i la màxima cura per als infants que hi participen.

Per tal de poder avançar algunes característiques del campament us deixem l’enllaç al web dels dos terrenys d’acampada on farem el campament: La Devesa de Les Codines (Montesquiu)

Campament Autogestionat

Un campament autogestionat significa autogovern, independència i autonomia en la gestió del campament. Els i les joves seran les encarregades de decidir, de forma consensuada i democràtica, com volen que sigui el campament, dissenyaran els seus àpats i aprendran a gestionar l’economia d’aquest espai. Per tant, gestionaran de forma directa i autònoma cadascuna dels elements que constitueixen el campament, sempre amb el suport i supervisió de l’equip de monitores.

Aquest disseny es farà durant la primera setmana de casal (28 de Juny a l’1 de Juliol).

El centre d’interès

El centre d’interès del campament és l’eix vertebrador de tot el casal, una història sovint fantàstica que uneix totes i cadascuna de les activitats que farem. Aquest és un dels secrets més ben guardats del casal i no el revelarem fins que arribi la reunió de famílies, així que us tocarà esperar!

Horari base

Tot i que l’horari pot diferir per ajustar-nos al ritme i a l’edat del grup aquest és l’horari base amb el que organitzem el dia a dia dels campaments.

8.00h –> Llevar-se monitores
8.30h –> Llevar-se infants
9.00h –> Esmorzar
9.45h –> Tasques del dia
10.30h –> Activitat de matí o piscina
13.15h –> Hàbits
13.30h –> Dinar 
14.30h –> Temps lliure
16.00h –> Activitat de tarda I
17.30h –> Berenar
17.45h –> Activitat de tarda II
18.30h –> Dutxes
19.30h –> Hàbits
20.30h –> Sopar 
21.30h –> Activitat de nit
22.30h –> Neteja personal i canviar-se
23.00h –> Bona nit

L’equip de monitores

Com durant tot el curs, el nostre equip és especialista i format en lleure amb molta experiència en la realització d’activitats diàries, casals, colònies i campaments. El grup tindrà una persona referent i l’acompanyarà una segona monitora. Aquest equip farà els campaments i Casal d’Estiu de joves.

A la reunió de famílies podreu conèixer l’equip definitiu que estarà amb cada grup.

Reunió de famílies

Campaments Joves: 10 de juny del 2021 de 19.15h a 20h
Enllaç per unir-vos a la reunió: https://meet.google.com/yzk-meca-ymr

Instruccions per connectar-se: https://support.google.com/meet/answer/9303069?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=es

Si teniu qualsevol problema de connexió escriviu un correu a gribera@fundesplai.org i us ajudarem a fer-ho.

A la reunió de famílies us explicarem l’organització definitiva, coneixereu a l’equip de monitores, us passarem la llista de material (que penjarem també al web el mateix dia) i podreu fer les preguntes de darrera hora que calgui, ja que la inscripció es tanca el dia 11 de juny!

 

Educant en valors als infants, joves, adults i famílies del barri de Bellvitge des del 1969