Qui som?

“Educar en valors a infants, joves, adults i famílies, especialment del barri de Bellvitge, en el seu temps lliure, i esdevenir un espai de formació comunitària amb voluntat de transformació i inclusió social”

La missió del Club d’Esplai Bellvitge

El Club d’Esplai Bellvitge és un projecte de la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) que va néixer l’any 1969 amb l’objectiu d’impulsar l’educació en el lleure dels infants i joves del barri de Bellvitge de l’Hospitalet.

Des de fa més de quaranta anys, el Club organitza activitats educatives en el temps de lleure dels infants, adolescents i llurs famílies i col·labora amb la comunitat educativa en la seva educació i aprenentatges. Comparteix i educa, amb la Federació i Fundació Catalana de l’Esplai, en els valors de la utopia, la solidaritat, la iniciativa i la felicitat. La seva trajectòria l’ha fet mereixedor del Premi Ciutat de l’Hospitalet, la Creu de Sant Jordi i el Lluis Carulla d’Educació en el Lleure.

L’esplai és un espai de vida comunitària on petits, joves i grans conviuen sense exclusions. Un lloc on aprenen a participar i assumir responsabilitats, a ser més autònoms, créixer i passar-ho bé, amb el joc, l’esport, les excursions, la música, les tecnologies i expressió artística. Des d’on poden conèixer i estimar el barri, la ciutat i Catalunya, la seva llengua, les tradicions i el medi natural.

L’esplai dona suport a les famílies i els seus fills per a conciliar la vida laboral, escolar i familiar. També ajuda a un millor èxit escolar. Promou que els joves puguin desenvolupar els seus projectes, fer un servei a la comunitat i viure un temps de lleure no consumista en un ambient saludable.

En fi, l’esplai és un espai per a fer amics i aprendre a ser millors pares, fills, germans, companys i ciutadans. Feliços i compromesos.

Tot això ho fa treballant en xarxa, amb la comunitat educativa, amb les entitats, amb els veïns i veïnes, amb les administracions i amb la Federació i la Fundació Catalana de l’Esplai.

Educant en valors als infants, joves, adults i famílies del barri de Bellvitge des del 1969