El Casal d’Agost

INFORMACIÓ IMPORTANT
Degut a la pandèmia el funcionament del casal es pot veure alterar per les mesures de prevenció que el PROCICAT està preparant per a les activitats d’estiu. Després de l’experiència del juliol i l’agost de l’any passat encara no podem donar per tancada l’organització i programació del Casal. 
Així doncs prengueu-vos aquestes línies com a orientatives, nosaltres ho anirem actualitzant quan tinguem més informació.

L’arribada de l’estiu és un dels moments més importants per a l’esplai. Les activitats de vacances com les colònies i campaments, els casals, camps de treball, rutes i intercanvis.. ens permeten treballar aspectes de la vida quotidiana, convivència, fer amics i amigues, descobriment de la natura, realització de nous projectes… són espais de creixement personal i educació en valors per als infants i joves que hi participen.

Des de fa 50 anys el Club d’Esplai Bellvitge ofereix activitats educatives variades en el dia a dia dels infants i joves, i també en els períodes de vacances.

El centre d’interès

El centre d’Interès del Casal és l’eix vertebrador de tot el casal, una història sovint fantàstica que uneix totes i cadascuna de les activitats que farem.
Aquest és un dels secrets més ben guardats del casal i no el revelarem fins que arribi la reunió de famílies, així que us tocarà esperar!

Horari base

Tot i que l’horari pot diferir per ajustar-nos al ritme i a l’edat del grup aquest és l’horari base amb el que organitzem el dia a dia.

8h a 9h –> Acollida de Matí
9h –> Arribada al Club i benvinguda
9.30h a 11h –> Primera activitat de Matí
11h –> Esmorzar
11.30h a 13h –> Segona activitat de Matí
13.30h –> Dinar
15h a 16.30h –> Acollida de Tarda

Els grups

Els grups del casal són els mateixos que el de l’esplai diari:

 • Secció de Petits
  • Follets (P3)
  • Espantalls (P4 i P5)
  • Rodamons (1r i 2n de Primària)
 • Secció de Mitjans
  • Isards (3r i 4t de Primària)
  • Raïdos (5è i 6è de Primària)

L’hora del menjador

Com cada estiu hem demanat permís a les escoles del voltant de l’esplai per poder utilitzar el menjador per a la nostra hora de dinar. Aquest és un procés lent que encara tardarem en resoldre, confiem poder donar-vos més informació en les properes setmanes.

El menjar ens el proporcionarà l’empresa de càtering de Fundesplai, que ens assegura un menú equilibrat i nutritiu per tenir l’energia necessària per al casal, els dies de sortida serà un pícnic d’entrepà. A l’inici del casal penjarem el menú de cada dia.

L’hora de dinar l’organitzem en torns per adaptar-nos a l’espai que disposem, començant pel grup de Follets i acabant amb el grup de Raïdos. Després de dinar gaudim d’una estona de jocs i temps lliure al pati de l’escola, així com també de l’espai de descans per a qui necessiti fer migdiada

Les activitats del casal

El nostre casal combina les activitats de lleure de sempre amb sortides a la natura, culturals, lúdiques, etc… fora de l’esplai. Segons l’edat de les membres del grup introduïm dinàmiques més o menys intenses.

Les sortides fora del barri acostumen a fer-se en transport públic o bé amb autocar quan anem molt lluny. Per als grups de Follets i Espantalls reservem els dimarts per fer aquests tipus de sortides i per a la resta dels grups els dimarts i els dijous.

La resta dels dies les activitats es fan majoritàriament al club i per als grups més grans aprofitem els parcs i places del barri per fer-ho. Per a les activitats d’aigua dels grups de Follets, Espantalls i Rodamons disposem de l’espai del terrat; i per als grups més grans aprofitem els sorrals del Club i anem a la piscina dos matins a la setmana

L’equip de monitores

Com durant tot el curs, el nostre equip és especialista i format en lleure amb molta experiència en la realització d’activitats diàries, casals, colònies i campaments. Cada grup tindrà la seva persona referent durant tot el casal, només pot canviar durant els dies de colònies i campaments, a més de suports puntuals per a les activitats que ho requereixin.

A la reunió de famílies podreu conèixer l’equip definitiu que estarà amb cada grup.

Educant en valors als infants, joves, adults i famílies del barri de Bellvitge des del 1969