Casal Jove

INFORMACIÓ IMPORTANT
Degut a la pandèmia el funcionament del casal es pot veure alterar per les mesures de prevenció que el PROCICAT està preparant per a les activitats d’estiu. Després de l’experiència del juliol i l’agost de l’any passat encara no podem donar per tancada l’organització i programació del Casal. 
Així doncs prengueu-vos aquestes línies com a orientatives, nosaltres ho anirem actualitzant quan tinguem més informació.

L’arribada de l’estiu és un dels moments més importants per a l’esplai. Les activitats de vacances com les colònies i campaments, els casals, camps de treball, rutes i intercanvis.. ens permeten treballar aspectes de la vida quotidiana, convivència, fer amics i amigues, descobriment de la natura, realització de nous projectes… són espais de creixement personal i educació en valors per als infants i joves que hi prticipen.

Des de fa 50 anys el Club d’Esplai Bellvitge ofereix activitats educatives variades en el dia a dia dels infants i joves, i també en els períodes de vacances.

El centre d’interès

El centre d’Interès del Casal és l’eix vertebrador de tot el casal, una història sovint fantàstica que uneix totes i cadascuna de les activitats que farem.
Aquest és un dels secrets més ben guardats del casal i no el revelarem fins que arribi la reunió de famílies, així que us tocarà esperar!

Horari base

Tot i que l’horari pot diferir per ajustar-nos al ritme i a l’edat del grup aquest és l’horari base amb el que organitzem el dia a dia.

8h a 9h –> Acollida de Matí
9h –> Arribada al Club i benvinguda
9.30h a 11h –> Primera activitat de Matí
11h –> Esmorzar
11.30h a 13h –> Segona activitat de Matí
13.30h –> Dinar
15h a 16.30h –> Acollida de Tarda

Els grups

Els grups del Casal Jove són els mateixos que el de l’esplai diari:

  • Joves I (12 i 14 anys)
    Joves que han cursat 1r i/o 2n d’ESO
  • Joves II (14 a 16 anys)
    Joves que han cursat 3r i/o 4rt d’ESO
  • Joves III (16 a 18 anys)
    Joves que han cursat 1r i/o 2n de Batxillerat

L’hora del menjador

Com cada estiu hem demanat permís a les escoles del voltant de l’esplai per poder utilitzar el menjador per a la nostra hora de dinar. Aquest és un procés lent que encara tardarem en resoldre, confiem poder donar-vos més informació en les properes setmanes.

El menjar ens el proporcionarà l’empresa de càtering de Fundesplai, que ens assegura un menú equilibrat i nutritiu per tenir l’energia necessària per al casal, els dies de sortida serà un pícnic d’entrepà. A l’inici del casal penjarem el menú de cada dia.

L’hora de dinar l’organitzem en torns per adaptar-nos a l’espai que disposem, començant pel grup de Follets i acabant amb el grup de Joves. Després de dinar gaudim d’una estona de jocs i temps lliure al pati de l’escola, així com també de l’espai de descans per a qui necessiti fer migdiada

Les activitats del casal

El nostre casal combina les activitats de lleure de sempre amb sortides a la natura, culturals, lúdiques, de caire social, etc… fora de l’esplai.

Les sortides fora del barri acostumen a fer-se en transport públic o bé amb autocar quan anem molt lluny. Els dimarts i els dijous serán els dies en que farem les sortides i excursions.

La resta dels dies les activitats es fan majoritàriament al club aprofitant l’espai del Casal o els parcs i places del barri per fer-ho. Per a les activitats d’aigua dels grups de aprofitem els sorrals del Club i anem a la piscina dos matins a la setmana.

L’equip de monitores

Com durant tot el curs, el nostre equip és especialista i format en lleure amb molta experiència en la realització d’activitats diàries, casals, colònies i campaments. El grup tindrà una persona referent i l’acompanyarà una segona monitora. Aquest equip farà els campaments i Casal d’Estiu de joves.

A la reunió de famílies podreu conèixer l’equip definitiu que estarà amb cada grup.

Reunió de famílies

Casal Jove: 10 de juny del 2021 de 18.30h a 19.15h
Enllaç per unir-vos a la reunió: https://meet.google.com/wyz-ifhb-irr

Instruccions per connectar-se: https://support.google.com/meet/answer/9303069?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=es

Si teniu qualsevol problema de connexió escriviu un correu a gribera@fundesplai.org i us ajudarem a fer-ho.

A la reunió de famílies us explicarem el l’organització definitiva, coneixereu a l’equip de monitores i podreu fer les preguntes de darrera hora que calgui, ja que la inscripció es tanca el dia 11 de juny!

Educant en valors als infants, joves, adults i famílies del barri de Bellvitge des del 1969