Colònies de Rodamons

INFORMACIÓ IMPORTANT Degut a la pandèmia el funcionament del casal es pot veure alterar per les mesures de prevenció que el PROCICAT està preparant per a les activitats d’estiu. Després de l’experiència del juliol i l’agost de l’any passat encara no podem donar per tancada l’organització i programació del Casal.  Així doncs prengueu-vos aquestes línies com a orientatives, nosaltres ho anirem actualitzant quan tinguem més informació.

DESCARREGUEU ELS DOCUMENTS ORGANITZATIUS DE LES COLÒNIES

L’arribada de l’estiu és un dels moments més importants per a l’esplai. Les activitats de vacances com les colònies i campaments, els casals, camps de treball, rutes i intercanvis.. ens permeten treballar aspectes de la vida quotidiana, convivència, fer amigues, descobriment de la natura, realització de nous projectes… són espais de creixement personal i educació en valors per als infants i joves que hi participen. Des de fa 50 anys el Club d’Esplai Bellvitge ofereix activitats educatives variades en el dia a dia dels infants i joves, i també en els períodes de vacances.

5 Raons per anar de colònies i campaments

  • Descansar i fer Salut
  • Estar lluny de la família
  • Aprendre a viure
  • Deixar descansar als pares i les mares
  • Monitors i monitores, gent de confiança

Uns dies fora de casa

Les colònies són tota una experiència per als infants que les viuen. Són uns dies fora de casa, lluny de la família i de la rutina diària… I això és, en realitat, una oportunitat per créixer i aprendre del dia, de les companyes, de l’entorn.

El contacte amb la natura i les activitats a l’aire lliure són molt necessàries després de tots aquests dies de pandèmia i restriccions. Així doncs aprofitarem l’entorn per desenvolupar totes les activitats: jocs al bosc, petites excursions per la muntanya, els banys a la piscina, la nit i els estels….

Una experiència inoblidable que de ben segur s’emportaran magnífics records i que us voldran explicar tan bon punt baixin de l’autocar!

I, com en totes les nostres activitats, preparem les colònies amb el màxim respecte i la màxima cura per als infants que hi participen.

El centre d’interès

El centre d’interès de les colònies és l’eix vertebrador de tot el casal, una història sovint fantàstica que uneix totes i cadascuna de les activitats que farem. Aquest és un dels secrets més ben guardats del casal i no el revelarem fins que arribi la reunió de famílies, així que us tocarà esperar!

Horari base

Tot i que l’horari pot diferir per ajustar-nos al ritme i a l’edat del grup aquest és l’horari base amb el que organitzem el dia a dia de les colònies

8.00h –> Llevar-se monitores
8.30h –> Llevar-se infants
9.00h –> Esmorzar (Horari determinat per la casa de colònies)
9.45h –> Tasques del dia
10.30h –> Activitat de matí o piscina
13.15h –> Hàbits
13.30h –> Dinar (Horari determinat per la casa de colònies)
14.30h –> Temps lliure
16.00h –> Activitat de tarda I
17.30h –> Berenar
17.45h –> Activitat de tarda II
18.30h –> Dutxes
19.30h –> Hàbits
20.00h –> Sopar (Horari determinat per la casa de colònies)
20.45h –> Activitat de nit
21.45h –> Neteja personal i canviar-se
22.00h –> Bona nit

L’equip de monitores

Com durant tot el curs, el nostre equip és especialista i format en lleure amb molta experiència en la realització d’activitats diàries, casals, colònies i campaments. Cada grup tindrà la seva persona referent durant tot el casal, només pot canviar durant els dies de colònies i campaments, a més de suports puntuals per a les activitats que ho requereixin.

A la reunió de famílies podreu conèixer l’equip definitiu que estarà amb cada grup.

Reunió de famílies

Colònies de Rodamons: 8 de juny del 2021 de 19.15h a 20h
Enllaç per assistir-hi: https://meet.google.com/orm-smfu-ycf
Instruccions per connectar-se: https://support.google.com/meet/answer/9303069?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=es

Si teniu qualsevol problema de connexió escriviu un correu a gribera@fundesplai.org i us ajudarem a fer-ho.

A la reunió de famílies us explicarem el l’organització definitiva, coneixereu a l’equip de monitores i podreu fer les preguntes de darrera hora que calgui, ja que la inscripció es tanca el dia 11 de juny!

Educant en valors als infants, joves, adults i famílies del barri de Bellvitge des del 1969